Мета та завдання навчальної дисципліни
Мета: представити в доступній формі систематизоване представлення таких важливих моментів як отримання знань з дизайну інтер’єрів не тільки найважливіших відкриттів і винаходів людства, але і стилів та засобів художнього формоутворення виробів дизайнерського виробництва в сферах гостинності та туризму в цілому в найбільших країнах світу і, в тому числі, в нашій країні та інше.
Завдання: засвоєння навчального матеріалу у вільний від аудиторних занять час у формі самостійної навчальної роботи, призначеної формувати практичні навички роботи студентів зі спеціальною літературою, орієнтувати їх на інтенсивну роботу, критичне осмислення здобутих знань і глибоке вивчення теоретичних і практичних проблем в дизайнерській діяльності в туризмі і гостинності, підвищення якості професійної підготовки кадрів в даній сфері.
У результаті вивчення курсу студент повинен
знати:
- визначення дизайну та його головні компоненти;
- прояви проблематики дизайну;
- етапи становлення дизайну на різних історичних етапах розвитку суспільства;
- особливості дизайну в країнах Східної Європи, Америки;
- особливості розвитку вітчизняного художнього конструювання;
вміти:
- складати та використовувати туристську документацію в сфері дизайну інтер’єрів;
- будувати та використовувати моделі для опису і прогнозування різних дизайнерських явищ;
- здійснювати якісний та кількісний аналіз для проектування і розробки дизайнерських програм та продуктів;
- знаходити нестандартні рішення типових задач;
- володіти знаннями в галузі промислового виробництва; реформ художньої освіти сучасного дизайну;
- практично використовувати особливості вітчизняного художнього конструювання у подальшій професійній діяльності;
- створити якісний та адресно орієнтований туристський продукт.
Інформаційний обсяг навчальної дисципліни
Змістовий модуль 1. Основи дизайну інтер’єрів.
Тема 1. Теоретичні основи дизайну інтер'єру
Тема 2 . Історія дизайну
Тема 3. Визначення цілі і завдання в проектуванні.
Змістовий модуль 2. Організація та розвиток дизайнерської діяльності в туризмі.
Тема 1. Стилі інтер'єру.
Тема 2. Колір в інтер'єрі.
Тема 3. Світло в інтер'єрі. Декоративні поверхні.
Викладач: Лозова О.А., к.е.н., доцент кафедри «Міжнародного туризму»
Найменування показників
|
Галузь знань, напрям підготовки, освітньо-кваліфікаційний рівень
|
Характеристика навчальної дисципліни
|
денна форма навчання
|
заочна форма навчання
|
Кількість кредитів – 2
|
Галузь знань
1401 сфера обслуговування
(шифр і назва)
|
Вибіркова частина
Цикл: професійної і практичної підготовки
|
Напрям підготовки
6.140103 Туризм
(шифр і назва)
|
Модулів – 2
|
Спеціальність (професійне
спрямування):
___Туризмознавство___
|
Рік підготовки:
|
Змістових модулів – 2
|
3-й
|
3-й
|
Індивідуальне науково-дослідне завдання ___________
(назва)
|
Семестр
|
Загальна кількість годин − 60
|
6-й
|
6-й
|
Лекції
|
Тижневих годин для денної форми навчання:
аудиторних – 20
самостійної роботи студента – 31,5
|
Освітньо-кваліфікаційний рівень:
бакалавр
|
10 год.
|
2 год.
|
Практичні, семінарські
|
10 год.
|
2 год.
|
Лабораторні
|
− год.
|
− год.
|
Самостійна робота
|
36,5 год.
|
49 год.
|
Індивідуальні завдання
|
3,5 год.
|
7 год.
|
Вид контролю: залік
|
Розподіл балів, які отримують студенти
Кожен змістовний модуль оцінюється за 100-бальною шкалою.
Під час контролю враховуються наступні види робіт:
- підготовка до практичного заняття у вигляді доповідей оцінюється в 20 балів (2 практичних у першому модулі 2х20=40; 3 практичних у другому модулі 3×20=60 балів);
- здача письмового практичного завдання у першому модулі 40 балів, у другому модулі – 20 балів;
- аудиторна контрольна робота у першому та другому модулі до 20 балів.
Підсумковий контроль визначається як середня двох контролів за перший та другий змістовні модулі.