Мета та завдання навчальної дисципліни
Мета навчальної дисципліни – формування знань і умінь з аналізу технологічних процесів, циклів та операцій для забезпечення ефективного виробництва та споживання ресторанних послуг у відповідності до міжнародних стандартів якості та гостинності.
Завдання дисципліни „Технологія ресторанної справи” - засвоєння навчального матеріалу у вільний від аудиторних занять час у формі самостійної навчальної роботи, призначеної формувати практичні навички роботи студентів зі спеціальною літературою, орієнтувати їх на інтенсивну роботу, критичне осмислення здобутих знань і глибоке вивчення теоретичних і практичних проблем ресторанного господарства і гостинності для підвищення якості професійної підготовки управлінських кадрів.
У результаті вивчення курсу студент повинен знати:
- понятійний апарат ресторанної справи;
- типи підприємств харчування;
- планувальну організацію підприємств харчування;
- види технологічних процесів, циклів, операцій виробництва та використання ресторанних послуг;
Вміти:
- аналізувати стан індустрії харчування в Україні;
- аналізувати стан підприємства харчування;
- аналізувати планувальну організацію приміщень підприємств харчування;
- аналізувати ефективність технологій.
Інформаційний обсяг навчальної дисципліни
Змістовий модуль 1. Загальні вимоги до роботи підприємств харчування.
Тема 1. Історія розвитку ресторанної галузі: історія виникнення, зв’язок з готельним бізнесом.
Тема 2 . Види та типи підприємств харчування.
Тема 3. Меню та загальні принципи формування страв.
Змістовий модуль 2. Технологічна база підприємств харчування.
Тема 1. Автоматизація роботи ресторану.
Тема 2. Технологічна база ресторану: устаткування та обладнання, інтер’єр, вибір місця, SWOT – аналіз.
Тема 3. Якість продукції та послуг, управління якістю.
Викладач: Прусс В.Л., ст .викладач кафедри «Міжнародного туризму»
Найменування показників
|
Галузь знань, напрям підготовки, освітньо-кваліфікаційний рівень
|
Характеристика навчальної дисципліни
|
денна форма навчання
|
заочна форма навчання
|
Кількість кредитів – 2,2
|
Галузь знань
1401 сфера обслуговування
(шифр і назва)
|
Нормативна частина
Цикл: професійної і практичної підготовки
|
Напрям підготовки
6.140103 Туризм
(шифр і назва)
|
Модулів – 2
|
Спеціальність (професійне
спрямування):
___Туризмознавство___
|
Рік підготовки:
|
Змістових модулів – 2
|
2-й
|
2-й
|
Індивідуальне науково-дослідне завдання ___________
(назва)
|
Семестр
|
Загальна кількість годин − 75
|
3-й
|
3-й
|
Лекції
|
Тижневих годин для денної форми навчання:
аудиторних – 24
самостійної роботи студента – 46,5
|
Освітньо-кваліфікаційний рівень:
бакалавр
|
12 год.
|
4 год.
|
Практичні, семінарські
|
− год.
|
− год.
|
Лабораторні
|
12 год.
|
4 год.
|
Самостійна робота
|
46,5 год.
|
58 год.
|
Індивідуальні завдання: 4,5 год. 9 год.
|
Вид контролю: залік
|
Розподіл балів, які отримують студенти
Кожен змістовий модуль оцінюється за 100-бальною шкалою.
Під час контролю враховуються наступні види робіт:
− активність студента на практичному занятті оцінюється в 10 балів (6 практичних у першому і другому модулях 6х10=60 балів);
− виконання індивідуального завдання до 20 балів у кожному модулі;
− аудиторна контрольна робота у кожному модулі до 20 балів.
Підсумковий контроль визначається як середня двох контролів за перший та другий змістовні модулі