Мета та завдання навчальної дисципліни
Метою курсу є аналіз основних аспектів взаємодії готельного бізнесу і туризму, характеристика специфіки організації готельних послуг для туристів.
Завдання: засвоєння навчального матеріалу студентами передбачає у вільний від аудиторних занять час у формі самостійної навчальної роботи, призначеної формувати практичні навички роботи студентів зі спеціальною літературою, орієнтувати їх на інтенсивну роботу, критичне осмислення здобутих знань і глибоке вивчення теоретичних і практичних проблем індустрії туризму і гостинності для підвищення якості професійної підготовки управлінських кадрів. У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
знати:
– категорії готелів всесвітньої кваліфікації;
– принципи обслуговування туристів в усіх категоріях готелів;
– категорії номерного фонду;
– комплектацію номерів.
вміти:
– користуватися законодавчою базою;
– оформлювати документи служби розташування та прийому;
– оформлювати документи для поселення групових заявок.
Інформаційний обсяг навчальної дисципліни
Змістовий модуль 1. Організаційна структура та система управління готельним господарством.
Тема 1. Введення в індустрію гостинності.
Тема 2. Маркетинг в індустрії гостинності.
Тема 3. Організаційно-управлінська структура світового готельного комплексу.
Тема 4. Система управління готельним господарством.
Змістовий модуль 2. Організація сервісного обслуговування в готелях.
Тема 1. Санітарно-гігієнічні вимоги до складу приміщень.
Тема 2. Управління персоналом в готельному господарстві.
Тема 3. Внутрішньо організаційні нормативні документи.
Тема 4. Психологія обслуговування в індустрії гостинності.
Викладач: Журавльова С.М., к.е.н. доцент кафедри «Міжнародного туризму»
Найменування показників
|
Галузь знань, напрям підготовки, освітньо-кваліфікаційний рівень
|
Характеристика навчальної дисципліни
|
денна форма навчання
|
заочна форма навчання
|
Кількість кредитів – 6
|
Галузь знань
1401 сфера обслуговування
(шифр і назва)
|
Нормативна частина
Цикл: гуманітарні та соціально-економічні дисципліни
|
Напрям підготовки
Туризм
(шифр і назва)
|
Модулів – 2
|
Спеціальність (професійне спрямування):
8.14010301 Туризмознавство
|
Рік підготовки:
|
Змістових модулів – 2
|
5-й
|
5-й
|
Індивідуальне науково-дослідне завдання ___________
(назва)
|
Семестр
|
Загальна кількість годин − 180
|
9-й
|
9-й
|
Лекції
|
Тижневих годин для денної форми навчання:
аудиторних – 50
самостійної роботи студента − 119
|
Освітньо-кваліфікаційний рівень:
магістр
|
12 год.
|
4 год.
|
Практичні, семінарські
|
– год.
|
– год.
|
Лабораторні
|
38 год.
|
6 год.
|
Самостійна робота
|
119 год.
|
148 год.
|
Індивідуальні завдання:
|
11 год.
|
22 год.
|
Вид контролю: екзамен
|
Розподіл балів, які отримують студенти
Кожен змістовий модуль оцінюється за 100-бальною шкалою.
Під час контролю враховуються наступні види робіт:
− активність студента на лабораторному занятті оцінюється в 6 балів (9 лабораторних у першому 9х6=54 бала, 10 лабораторних у другому 10х6=60 балів);
− проведення презентації у першому модулі до 16 балів, у другому модулі до 20 балів;
− написання тестового завдання 20 балів.
Підсумковим оцінюванням є письмовий екзамен.