Ви є тут

Головна » Факультети » Міжнародного туризму та економіки

Кафедра туристичного, готельного та ресторанного бізнесу

Емблема кафедри «Туристичний, готельний та ресторанний бізнес» ЗНТУ

Кафедра «Туристичний, готельний та ресторанний бізнес»

Рік початку діяльності: 2007

 

Керівництво:

Завідувач кафедри: к.п.н., професор, член Міжнародної академії наук вищої школи Зайцева Валентина Миколаївна

Навчальні лабораторії та майстерні:

  • Навчальна лабораторія «Туристична фірма»
  • Навчальна лабораторія «Готельно-ресторанного бізнесу»

Спеціальності:

241 – «Готельно-ресторанна справа», освітні програми:

«Готельно-ресторанна справа»

242 – «Туризм», освітні програми:

«Туризмознавство»

Підготовка здійснюється за освітніми ступенями бакалавра і магістра

 

Контактні дані:

адреса кафедри: вул. Тургенєва 39, м. Запоріжжя, Україна, 69063
аудиторія (кабінет): 385-А
тел.: +380(61)7698403
e-mail: kafedra_mt@zntu.edu.ua
URL: http://zntu.edu.ua/kafedra-turystychnogo-gotelnogo-ta-restorannogo-biznesu

 

Повний перелік освітніх компонентів з силабусами, робочими програмами, методичними вказівками можна знайти в репозитарії університету та в moodle.zp.ua

Здобувачам вищої освіти  необхідно в період з 1 по 20 квітня обрати складові за вибірковим циклом. Заяву щодо вивчення дисциплін можна завантажити в системі moodle.zp.ua або заповнити в деканаті в 385-а аудиторії.

 

ТУРИЗМОЗНАВСТВО

ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА

Активний туризм

Гігієна та санітарія в галузі

Атестація

Інформатика та комп’ютерна графіка

Безпека в туризмі

Історія розвитку індустрії гостинності

Виробнича практика

Математика в галузі

Економіка туризму

курсова

Ораторська майстерність

Іноземна мова в галузі

Організація рекреаційних послуг

Інформаційні системи та технології

Готельні анімаційні послуги

Історія розвитку світового туризму

Харчова хімія

Кваліфікаційна робота (дипломування)

Основи наукових досліджень

Конституційні права і свободи людини в Україні

Стандартизація, сертифікація, метрологія

Маркетинг в туризмі

Курсова

Етнічні кухні

Менеджмент туризму

Товарознавство

Міжнародний туризм

Організація ресторанного господарства

Курсова

Навчальна  практика

Безпека в галузі

Ораторське мистецтво

Економіка в готельно-ресторанному господарстві

Організація анімаційних послуг

Організація готельного господарства

Курсова

Організація екскурсійної діяльності

Технологія продукції ресторанного господарства

Організація підприємницької діяльності

Міжнародна готельна індустрія

Організація послуг харчування

Організація барної справи

Організація транспортних подорожей

Менеджмент готельно-ресторанного господарства

Основи наукових досліджень

Маркетинг готельно-ресторанного господарства

Переддипломна практика

Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства

Рекреалогія та санаторно-курортне лікування

Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві

Рекреаційна географія

Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства

Рекреаційні комплекси

Українці в європейському дискурсі

Ризики та економічна безпека турфірм

Конституційні права і свободи людини в Україні

Технологія готельної справи

Іноземна мова в галузі

Технологія ресторанної справи

Українська мова за професійним спрямуванням

Технологія туристичної діяльності

Курсова

Ознайомча практика

Туристичне країнознавство

Навчальна  практика

Туристичні ресурси України

Виробнича практика

Туроперейтинг

Переддипломна практика

Українська мова за професійним спрямуванням

Атестація

Українці в європейському дискурсі

Кваліфікаційна робота (дипломування)

Каталог вибіркових дисциплін.

Методичні вказівки до оформлення курсових та дипломних робіт

Наскрізна програма практики "Готельно-ресторанна справа"

Наскрізна програма практики "Туризмознавство

Презентація вибіркових дисципліни для майбутнього 3 курсу Готельно-ресторанна справа та анкета

Презентація вибіркових дисципліни для майбутнього 3 курсу Туризму та анкета

Презентація вибіркових дисципліни для майбутнього 4 курсу Готельно-ресторанна справа та анкета

Презентація вибіркових дисципліни для майбутнього 4 курсу Туризму та анкета

квітень 2023
5-7 квітня проходила акредитаційну експертизу ОП "Туризммознавство". Дякуємо усім причетним, та сподіваємось на позитивний результат
Відбулась щорічна науково-практична конференція "Тиждень науки-2023".
Березень 2023
Відбулась онлайн-зустріч з представником ТІЦ О. Каніщєвим зі студентами кафедри. Піднімались питання розвитку міста та області в післявоєнний період.
15-17 проходила акредитаційну експертизу спеціальність "Готельно-ресторанна справа". Дякуємо усім причетним, та сподіваємось на позитивний результат
Січень 2023
В період січня щорічно проводиться опитування студентів "Викладач очима студентів". Отримані результати нададуть змоги скорегувати навчальний процес в інтересах здобувачів. Тож поспішіть та приймате участь. анкети знаходять на сайті факультету.
В період канікул у здобувачів була можливість прийняти участь в психологічному вебінарі "Життєстійкість молоді в умовах криз". Якщо вам потрібна допомога, пам'ятайте - всі НПП кафедри завжди готові прийти вам на допомогу.
Грудень 2022
20 грудня 2022 р. відбулася урочиста церемонія підбиття підсумків «Обласного конкурсу обдарованої молоді в галузі науки», в якому приймали участь в категорії «Студенти» – магістранта кафедри туристичного готельного та ресторанного бізнесу Біленко Марія під керівництвом д.е.н., професора Шелеметьєвої Т.В., в категорії «Молоді вчені» – доцент кафедри ТГРБ Безхлібна А.П. Отримали Подяку від Управління молоді фізичної культури та спорту Запорізької обласної адміністрації за членство в конкурсної комісії обласного конкурсу для обдарованої молоді в галузі науки доцент кафедри Гурова Д,Д, та професор Шелеметьєва Т.В.
5 грудня 2022 р. волонтери в усьому світі відзначають Міжнародний день волонтера, заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об`єднаних Націй в 1985 р. Вітаємо з Днем волонтера! Знаємо, що багато наших студентів і випускників є волонтерами. Велика подяка і пошана вам, друзі!
2 грудня 2022 р. в Словаччині відбувся круглий стіл з питань НАССР, де розглядалися питання безпеки харчових продуктів, технологій та виробництва. Серед виступів були доповіді колег з Дніпра, Херсона, Києва, зокрема і доцента кафедри ТГРБ Кукліної Т.С.  Актуальна інформація як результат участі у заході була доведена до студентів на заняттях з ресторанного господарства.
Листопад 2022
25 листопада 2022 р. кафедра туристичного, готельного та ресторанного бізнесу провела міжнародну науково-практичну конференцію «СВІТОВІ ДОСЯГНЕННЯ І СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА». Результати: взяли участь 38 університетів з 20-ти українських міст, 6 закордонних ЗВО з 5-ти країн. Загальна кількість країн-учасниць ‒ 15, тез від закордонних колег – 25, загальна кількість тез конференції – 263 (150 тез секції Туризм і 113 – ГРС).
22 листопада 2022 р. доцент Жилко О.В. прослухала онлайн-семінар «Науково-іноваційна та освітня діяльність університетів за показниками рейтингів»  та отримала відповідний сертифікат Державної наукової установи Український інститут науково-технічної експертизи та інформації.
21 – 25 листопада 2022 р. ВГО «Інноваційним університетом» Офіс підтримки вченого проводилися вебінари за програмою підвищення кваліфікації «Бренд науковця у цифровому світі». Це був виклик для доцентів Безхлібної А.П. та Бєлікової М.В., які взяли участь в проєкті з щоденним тестуванням, результатом стала підготовка пітчингу – подання у формі відео на одну хвилину, щоб інвестор захотів саме вас у якості науковця. Викладачі отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.
18 листопада студентка Козачина Валерія прийняла участь в конкурсі робіт молодих науковців Х Конкурсу наукових робіт молодих науковців та студентів «Наука та інновації – ключ у майбутнє молоді» (м. Тернопіль), де посіла 1 місце
Студенти  спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм» з метою отримання навичок Soft Skills за вектором «ГРОМАДЯНСЬКА ОСВІТА В УКРАЇНІ» пройшли курси на Першій дистанційній платформі громадянської освіти від Відкритого Університету Майдану (ВУМ) та отримали сертифікати. Детальна інформація та реєстрація в ВУМ online - https://vumonline.ua/
11 листопада 2022 р. відбулась ініційована катедрою країнознавства та туризму Київського національного університету ім.Т.Шевченка міжнародна науково-практична конференція «Війна та туризм». Серед її учасників з Києва, Ужгорода, Луцька, Чернівців, Бережан, Харкова, Запоріжжя, Житомира, Полтави, Катовіце та Ополе були  доценти Бєлікова М.В. та Цвілий С.М.
Університетська конкурсна комісія «Студент року Національного університету «Запорізька політехніка» - 2022» визначила переможців університетського етапу конкурсу за 11 номінаціями, серед яких ми з радістю вітаємо студентів факультету міжнародного туризму та економіки: Терещенко Іван – «Студент-захисник року»; Домашенко Єлизавета – «Студент-артист року»; Кузнецов Ілля – «Студент-волонтер року»; Іваницький Іван – «Студент-журналіст року». Також вітаємо переможців факультетського етапу конкурсу Кузнецова Іллю («Студент – спортсмен року», «Студент – патріот року»), Овсяннікову Аліну («Студент – спортсмен року»), Каніщеву Анастасію та Передерій Олександру («Студент-волонтер року»), Біленко Марію та Дрьоміну Яну («Студент – вчений року»). Ми пишаємося нашими студентами, які демонструють мужність, сміливість та відданість Україні, беруть активну участь у волонтерському русі, мають таланти та творчі здібності, популяризують наш університет і є справжніми патріотами.
10 листопада 2022 р.  пройшла зустріч  із стейкхолдером і нашим випускником  від JoinUP Кукліною Марією. Модератором зустрічі був Цвілий С.М. Під час робочої зустрічі підіймалося питання працевлаштування та проходження практики, організації рекламних турів, інструментів комунікації, які використовують представники туроператорів тощо.
8 листопада 2022 р. доцент Кукліна Т.С. зі студентами  спеціальності «Готельно-ресторанна справа» прийняли участь у круглому столі за участі експертів ринку HoReCa, яку організував Кулінарний центр МХП. За модераторством М.Храмова дізнались про: волонтерськау діяльність закладів ресторанного господарства, уніфікацію обладнання, відмови від керівного складу ресторанів тощо. Слухали актуальні кейси з ведення ресторанного бізнесу в умовах війни та нестачі певних продуктів, про порушення логістики та форми залучення нових клієнтів та інвесторів.
3 листопада 2022 р. було проведено вебінар «Туристичний потенціал індустріального міста (на прикладі Кривого Рогу)» начальником відділу розвитку туризму "Інституту розвитку м.Кривого Рогу", гідом Ганною Літвінчук та Університетом Туган-Барановського. У вебінарі прийняла участь доцент Бєлікова М.В. Серед важливих тез заходу: у Кривому Розі є складнощі з місцями для відпочинку як для місцевих жителів, так і для гостей, промисловий, фототуризм є видами туризму для перезавантаження у місті. У Кривому Розі знаходиться найбільший у Дніпропетровський області скеледром, створено більше 130 екскурсійних маршрутів та віртуальні екскурсії.
1 листопада 2022 р. доцент кафедри Бєлікова М.В. взяла участь в практичному семінарі «Особливості проведення екскурсій в музеї Національного заповідника «Хортиця» керівника Інформаційно-видавничого відділу Пєтрікєй А.В. Одні з важливих тез доповідача – запропонувати туристу найбільше, комбінувати екскурсії та адаптувати час екскурсії під запити екскурсантів, підсилювати інформацію емоціями.
Жовтень 2022
28 – 29 жовтня 2022 р. студенти кафедри Гапонов Ярослав, Колесник Анна, Тюха Марія, Чучко Вікторія під керівництвом професора Шелеметьєвої Т.В. прийняли участь у Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку» (м. Умань) та отримали сертифікати.
20 жовтня 2022 р. доцент Бєлікова М.В. взяла участь у тренінгу «Сучасні платформи для онлайн навчання» від IT компанії SoftServe, м. Львів, та отримала сертифікат.
14 жовтня 2022 р. ми мали аж 5 свят – День захисника і захисниць України, День козацтва, День створення УПА, Покрова і, головне, - День нашого рідного Запоріжжя! Вітаємо усіх! Миру, спокою і скорішої перемоги!
4 жовтня – 15 листопада 2022 р. Державна наукова установа «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації провела курс вебінарів з підвищення кваліфікації на тему «Трансформація науки в бізнес: можливості для комерціалізації». Від кафедри ТГРБ у даних заходах брали участь та отримали сертифікати доценти Жилко О.В. та Цвілий С.М. Отриманні знання наші викладачі планують трансформувати в освітні компоненти бакалавських та магістерських програм.
Вересень 2022
1 вересня 2022 р. Щиро вітаємо з Днем знань – справжнім всенародним святом мудрості, доброти і людяності. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя. Бажаємо усім студентам на цьому шляху підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети. Переконані, ваші здібності, наполегливість стануть запорукою визначних успіхів у дорослому житті, а сприятимуть цьому – високий рівень професіоналізму викладачів нашого університету та високі стандарти української освіти!
27 вересня 2022 р. професор кафедри Шелеметьєва Т.В. взяла участь в онлайн-марафоні туристичних ініціатив «Харківщина: разом до перемоги»», який проводився в рамках святкування Всесвітнього дня туризму ОКЗ «Харківським організаційно-методичним центром туризму» та Департаментом культури та туризму Харківської обласної військової адміністрації. Поділилися своїми ініціативами представники Платформ розвитку туризму, заклади вищої освіти України, громадські організації, асоціації, туристичні клуби, туристичні-інформаційні центри  Харківщини та України.
Серпень 2022
У Вільнюсі відкрили фантастичний мурал на «Будинку москви», що став черговим символом підтримки України. Художники із Литви, України та Естонії взяли за основу світлину, на якому зображена Тетяна Дроботя, медійниця волонтерського центру «Паляниця» – організації, яка активно допомагає українським захисникам на Запорізькому напрямку. Тетяна Дроботя – випускниця спеціальності Туризм «Запорізької політехніки». Пишаємося! Стінопис виконано єдиним у світі роботом-муралістом Альбертом.
2 – 5 серпня 2022 р. доцент Гурова Д.Д. взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції “The Newest Problems of Science and Ways to Solve Them” (м.Хельсінкі, Фінляндія) та отримала сертифікат.
12 серпня 2022 р. у світі відзначають свято, присвячене молоді, молодості, веселощам та позитиву! Міжнародний день молоді. В цей день привітання можуть приймати всі ті, хто має молоду душу, серце любить, а очі сяють від щастя.  Нехай такий стан супроводжує вас все життя. Бажаємо кожному здоров'я – міцніше за алмаз, пристрасті – спекотнішу за вогонь, а життя – яскравіше за світло сонця. Довголіття вам, щоденного задоволення та мирного неба над головою.
16 серпня 2022 р. о 13:00 для вступників до магістратури НУ «Запорізька політехніка» кафедрою ТГРБ було проведено онлайн захід, присвячений порядку реєстрації електронних кабінетів та подання заяв під час вступної кампанії 2022 р.
Липень 2022
7 липня – 4 серпня 2022 р. доцент Бєлікова пройшла підвищення кваліфікації за програмою з циклу навчальних вебінарів “TECH SUMMER FOR TEACHERS BOOTCAMP” від IT компанії SoftServe, м. Львів.
6 – 8 липня 2022 р. старший викладач Каптюх Т.В. взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції “International Scientific Innovation In Human Life” (м.Манчестер, Великобританія) та отримала сертифікат.
25 – 30 липня 2022 р. доценти Цвілий С.М. та Жилко О.В. взяли участь у тренінгу від Київського національного університету «Україна – кандидат до вступу в ЄС: нові виклики та можливості» та отримали відповідні сертифікати.
Червень 2022
5 червня 2022 р. Кафедра туристичного, готельного та ресторанного бізнесу НУ «Запорізька політехніка» намагається бути сучасною і йти із часом в одну ногу. У нас є сторінка кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу НУ «Запорізька політехніка» у Facebook, Instagram, TikTok і відтепер і власний YouTube канал для популяризації інформації про себе та проведення профорієнтаційної роботи серед абітурієнтів під час війни: https://www.youtube.com/channel/UCV7f-9kydcqGcJyakKs42qA
15 червня 2022 р. привітали лауреатів міської програми підтримки обдарованої молоді м. Запоріжжя. Серед них – студентка Шаповалова Аліна, яка навчається в Національному університеті «Запорізька політехніка» на спеціальності «Туризм».  Завдяки свойому інтелекту, наполегливості та старанням Шаповалова Аліна у своєму юному віці вже має неабиякі досягнення. Вітаємо Аліну!
травень 2022
3 травня 2022 р.  доценти Кукліна Т.С., Журавльова С.М, Корнієнко О.М., Бєлікова М.В, професор Шелеметьєва Т.В. прийняли участь у работі онлайн наукового круглого столу «Вплив російського вторгнення в Україну на світовий туризм та майбутнє туристичної професії» на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, кафедра туристичного бізнесу та країнознавства; Національної туристичної організації України та ін. Головні тези  спікерів: найважливіше – це безпека туристів; в майбутньому буде розвиватися солідарний туризм – до України будуть приїзжати люди, які захочуть побачити людей в Україні, підтримати їх: Stand with Ukraine. На територіях Західної України, куди переїхали тимчасово вимушені переселенці, студенти для отримання практичних навичок будуть проводити екскурсії на волонтерських засадах, звідси назва «волонтерський туризм». Отже, вищу освіту треба орієнтувати на надання студентам спеціальностей «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» на отримання навичок прийому туристів за міжнародними стандартами якості.
12 травня 2020 р. Відбулася зустріч здобувачів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм» з завідувачкою інформаційно-видавничого відділу Національного заповідника «Хортиця» Пєтрікєй Альона. Тема гостьової лекції - «Особливості проведення екскурсій в музеї «Національний заповідник «Хортиця». Майбутні екскурсоводи і туризмознавці залишилися вкрай задоволені від зустрічі. Вдячні!
20 травня 2022 р. доцент Бєлікова М.В. взяла участь у Всеукраїнському круглому столі на тему «Музейна культурна спадщина України в умовах військового урбіциду» з нагоди Міжнародного дня музеїв за участю працівників музеїв, громадських організацій, провідних фахівців туризмознавства. Географічний факультет КНУ ім. Т.Шевченка організував зустріч з обговоренням проблеми збереження музейних колекцій в умовах війни та можливості залучення допомоги у відновленні діяльності музеїв.
29 травня 2022 р. о 12-00 на Дні відкритих дверей факультет міжнародного туризму та економіки провів онлайн зустріч: відео зустрічі розміщено на сайті університету. У відео ви можете узнати о перевагах навчання на спеціальностях кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу.
30 травня 2022 р. відбулася відкрита лекція для студентів від київського ресторатора Олега Красносельського на тему «Ресторанний бізнес: реалії під час війни». Спікер розповів про складнощі ведення бізнесу під час війни як в Києві, так і в Запоріжжі, як вплинули локдауни на ведення бізнесу, які втрати понесли ресторатори в ці нелегкі часи.
квітень 2022
8 ківтня 2022 р. спеціаліст з продажів відділу консультацій стратегічних туристичних напрямків туроператору JoinUP Кукліна Марія провела гостьову лекцію на платформі zoom на тему «Туризм та гостинність в період війни» для студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм». Пані Марія відповіла на питання здобувачів. Здобувачі вдячні за насичену та цікаву зустріч.
21 квітня 2022 р. завідувачка кафедри, професор Зайцева В.М., доценти Кукліна Т.С., Цвілий С.М., Гурова Д.Д., Мамотенко Д.Ю. взяли участь у вебінарі на тему «Як захистити та зберегти своїх працівників. Найпоширеніші питання у воєнний час». Експертна зустріч продовжила серію навчально-консультаційних заходів для бізнесу, що реалізується Запорізькою торгово-промисловою палатою за підтримки Програми розвитку ООН та Європейського Союзу в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.
28 квітня 2022 р. доценти Цвілий С.М., Бєлікова М.В., Журавльова С.М. пройшли дистанційний тренінг від ITeachers Meet-Ups «НАВЧАТИ ТА НАВЧАТИСЬ В УМОВАХ ВІЙНИ – НАШІ СИЛИ І ВИКЛИКИ» (м. Львів) та отримали сертифікати. Головні тези тренінгу: адекватний моніторинг студентів, враховуючи їх місцезнаходження (безпечне/небезпечне місце підчас війни, доступність та якість Інтернету для синхронного та асинхронного навчання); більш гнучкі взаємодії студентів і викладачів в різних каналах комунікації; для збереження психічного та фізичного здоров’я викладачів і студентів треба мати реалістичні цілі та очікування, визначати межі відповідальності, планувати діяльність для викладача і студента.
березень 2022
Куратори разом зі студентами з перших днів військової агресії активно займаються волонтерською діяльністю, зокрема при міському волонтерському штабі. Згодом планується підписання Меморандуму.
З 14 по 27 березня 2022 р. відповідно до розпорядження голови Запорізької військово-цивільної адміністрації освітній процес у Запорізькій області призупинено. В університеті продовжено канікули.
З 28 березня 2022 р. відновлено освітній процес у дистанційному асинхронному режимі. Використовується Система дистанційного навчання Національного університету «Запорізька політехніка» на навчальній платформі Moodle для асинхронного навчання та синхронно відбуваються лекційні та практичні заняття в Google Meet/Zoom. Ідентифікатори конференцій викладачів кафедри знаходяться на сайті університету.
Лютий 2022
7 – 10 лютого 2022 р. професор Шелеметьєва Т.В. та доценти Цвілий С.М., Бут Т.В., Бєлікова М.В. опанували цикл навчальних вебінарів з наукометрії: «Міжнародний досвід у публікаційній сфері. Успішні публікації у Scopus та Web of Science» від консалтингової компанії «Наукові Публікації». Учасники цикли отримали сертифікат міжнародного зразка на 1 кредит ECTS.
10 лютого 2022 р. напередодні Дня закоханих проведено інтелектуально-розважальну гру Head-Sharing "Love is..." із 8 раундів запеклої боротьби і перемогу отримали наші першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа». 2 і 3 місця – за командами спеціальності «Туризм».
З 14 лютого 2022 р. згідно наказу в.о. ректора освітній процес за всіма формами навчання в університеті здійснюватиметься у дистанційному форматі з можливістю проведення консультацій в очному форматі
14 лютого 2022 р. першокурсники спеціальності «Туризм» за підтримки куратора Бут Т.В. Литвиненко Н., Рус'єв Д., Толочко В. допомагали в організації заходу від засновника фестивалю ГогольFest Троїцького В. на тему: «Театр життя» у Туристичному інформаційному центрі. Одним з важливих меседжів лекції стали слова, що необхідно створювати власний якісний культурний продукт, який зможе стати візитівкою Запоріжжя та репрезентуватиме наше місто на всеукраїнському рівні.
19 – 20 лютого 2022 р. під час карантину практичні заняття з «Організації анімаційних послуг» для студентів МТЕ-411 спеціальності «Готельно-ресторанна справа» проводилися старшим викладачем Булатовим С.М. за підтримки куратора Кукліної Т.С. просто неба. Катання, ігри, смаколики зробили цей день для студентів просто неймовірним.
21 лютого 2022 р. вітаємо з Міжнародним днем гідів. Цього року доцент Бєлікова М.В. стала членом громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів» та взяла участь разом з іншими гідами з цієї нагоди в урочистостях в ТІЦ м. Запоріжжя. Першокурсники спеціальності «Туризм» Литвиненко Н., Ковальський В., Маракіна В., Позняк В. створювали настрій свята в ТІЦ i зробили це бездоганно. В майбутньому хтось з них зможе обрати таку професію: сьогодні робота гідів є однією з найважливіших в туризмі.
З 26 лютого по 13 березня 2022 р. відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 25.02.2022 р. №1/3277-22 «Про організацію освітнього процесу» та наказом ректора по університету №60 від 25.02.2022 оголошено канікули для здобувачів вищої освіти в НУ «Запорізька політехніка» із подальшим коригуванням графіку навчального процесу.
січень 2022
5 січня 2022 р. наші першокурсники спеціальності «Туризм» Литвиненко Н., Тихенко Л., Пінчук К., Маракіна Н. за підтримки куратора Бут Т.В. взяли участь в організації «Різдвяного бранчу» у Туристичному інформаційному центрі (ТІЦ, Соборний 151). На бранчі підприємці презентували свою продукцію з дегустацією вина, сирів, равликів тощо.
грудень 2021
2 грудня 2021 р. учасник гуртка «Обґрунтування напрямків розвитку туристичних ресурсів України» Назарчук К.О. під керівництвом Бут Т.В. підготувала тези та отримала сертифікат  учасника V Ювілейної учнівсько-студентської конференції «Молодіжна наука у контексті суспільно-економічного розвитку країни», м. Черкаси: Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова.
10 грудня 2021 р. для учасників наукового гуртка «Регіональний розвиток сталого туризму в Запорізькій області», магістрів спеціальності 242 «Туризм» та інших студентів кафедри ТГРБ дуло проведено відкриту лекцію-зустріч з директором комунального підприємства «Туристичний інформаційний центр» Каніщєвим О. та начальника відділу туристичного обслуговування Єфременковою А. Були обговорені актуальні питання щодо результатів роботи та плану розвитку ТІЦ у місті Запоріжжі як ефективного інструменту управління сферою туризму та курортів у регіонах.
10 грудня 2021 р. доценти Гурова Д.Д., Цвілий С.М. взяли участь у Науково-практичному круглому столі «Захист прав людини в Україні: сучасний стан та перспективи вдосконалення», м. Хмельницький (0,2 кредити ЄКТС, 6 годин).
Впродовж 2021 р. 15 студентів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» прийняли активну участь у міжнародному проекті від Міжнародної організації міграції за підтримки уряду Японії щодо протидій продажу людей. Студенти виступили в ролі коучерів, провели понад 30 онлайн зустрічей: отримали 550 сертифікатів і гарні подарунки від партнерів. ПОДОРУЖУЙ, ПРАЦЮЙ, НАВЧАЙСЯ – БЕЗПЕЧНО.
Впродовж 2021 р. учасники гуртка «Інноваційний розвиток туризму: світові досягнення та вітчизняний досвід» за керівництвом к.е.н., доцента Гресь-Євреіновоі С.В. підготували тези та отримали сертифікати на різних  науково-практичних конференціях, зокрема у Міжнародній науково-практичній конференції у Тампере 7 грудня 2021 р.
листопад 2021
11 листопада 2021 р. відбулася відкрита лекція на тему «Інформаційна гігієна. Як розрізнити правду, фейки і маніпуляції», яку провів журналіст «Радіо Свобода» Євген Солонина. На лекції було розкрите питання різновидів неправдивої інформації, від простої брехні до рівня гібридної війни, а також методи перевірки інформації та протидії фейкам.
28 – 29 жовтня 2021 р. викладачі та студенти кафедри взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку», м. Умань
У листопаді 2021 р. студентки магістратури, учасниці наукового гуртка «Регіональний розвиток сталого туризму в Запорізькій області» Біленко М., Мискіна Є , Дуплій А. під керівництвом професора кафедри Шелеметьєвої Т.В. підготували наукові роботи та прийняли участь у першому (вузівському) турі Всеукраїнського конкурсу на кращу студентську наукову роботу у секції «Туризм» та отримали Грамоти за здобуті місця. Біленко М. рекомендована до участі у другому турі Всеукраїнського конкурсу на кращу студентську наукову роботу у секції «Туризм».
16 – 17 листопада 2021 р. студенти 3-го курсу спеціальності «Туризм» разом із викладачами кафедри взяли участь у I Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку», м. Старобільськ.
18 листопада 2021 р. відбулася відкрита лекція для студентів київського ресторатора Олегом Красносельським на тему «Ресторанний бізнес: плюси і мінуси». Спікер розповів про складнощі ведення бізнесу під час пандемії коронавірусу, як вплинули локдауни на ведення бізнесу, які втрати понесли ресторатори в ці нелегкі часи.
жовтень 2021
13 жовтня 2021 р. учасники гуртка «Залучення музеїв до туристично-екскурсійного обслуговування в Україні та світі» Валяєва С., Козачок К., Нескоромна А. під керівництвом доцента Бєлікової М.В. підготували тези та отримали сертифікати учасників ІІІ Міжнародної науково-практичної онлайн-конференції «Актуальні проблеми, пріоритетні напрямки та стратегії розвитку України», м. Київ. Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Дзюба О., Лисенко А. під керівництвом доцента Журавльової С.М. та Дрьоміна Я., Сьоміна М., Плотнікова Х. відповідно старшого викладача Каптюх Т.В. провели апробацію своїх досліджень шляхом їх публікації в збірнику тез цієї конференції.
15 – 16 жовтня 2021 р. викладачі кафедри взяли участь в установчій сесії проекту «Громадяни майбутнього», який реалізується ГО "New Vision" під патронатом США.
В жовтні 2021 р. багато студентів опановують неформальну освіту шляхом навчання на безкоштовних платформах, зокрема дистанційний курс навчання «Туристичні гіди» від National Tourism Organization of Ukraine; платформа Proetheus від Національної туристичної організації України проходили курси, «Технології індустрії гостинності для керівників», «Технології індустрії гостинності для персоналу», «Управління якістю та безпекою в туризмі». Результати навчання було перезараховано до відповідних дисциплін.
26 жовтня 2021 р. учасниця гуртка «Регіональний розвиток сталого туризму в Запорізькій області» студентки магістратури Дуплій А. під керівництвом професора кафедри Шелеметьєвої Т.В. підготувала тези та отримала сертифікат учасника ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика», м. Львів.
27 – 29 жовтня 2021 р. викладачі та студенти кафедри взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Механізми управління розвитком територій», яку проводив Поліський національний університет (м. Житомир).
вересень 2021
01.09.2021 р. укладено Меморандум про співпрацю між Комунальним підприємством «Туристичний інформаційний центр» Запорізької міської ради та кафедрою туристичного, готельного та ресторанного бізнесу щодо співробітництва в галузі розвитку туризму. Мета Меморандуму – планування, організація, реалізація спільних дій та інтересів сторін в контексті взаємного бажання зміцнювати співробітництво з розвитку туристичної галузі.
16 вересня 2021 р. студенти 3-го курсу спеціальності «Туризм» разом із викладачами кафедри взяли участь у Всеукраїнському круглому столі «Екологічна безпека держави» за підримки International Technology Transfer Association. На круглому столі обговорювалися питання впливу негативних екологічних тенденцій на рекреацію і туризм Запоріжжя.
22 вересня 2021 р. відбулася перша гра серії інтелектуальних ігор «BRAINSTORM», які плануються регулярно проводити кафедрою туристичного, готельного  та ресторанного бізнесу. У грі взяли участь три команди – збірні команди студентів 2-го і 3-го курсів спеціальності «Туризм», 2-го курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Керівники наукових гуртків – «Країнознавство» – Гурова Дар’я Дмитрівна, «Готельний бізнес» – Журавльова Світлана Миколаївна, «Готельно-ресторанний бізнес» – Кукліна Тетяна Сергіївна – підготували цікаві питання, на які було не так легко відповісти. За результатами гри перше місце зайняла команда «Котики» – 2-й курс «Туризм». Друге і третє місце розділили команди «Діаманти Політехніки» – 2-й курс «ГРС» і «Чайка, вихована вовками у пустелі» – 3-й курс «Туризм». Студенти отримали сертифікати.
23 вересня 2021 р. знов почалося дистанційне навчання у асинхронному режимі. Використовується Система дистанційного навчання Національного університету «Запорізька політехніка» на навчальній платформі Moodle для асинхронного навчання та синхронно відбуваються лекційні та практичні заняття в Google Meet/Zoom. Нагадуємо, ідентифікатори конференцій викладачів кафедри знаходяться на сайті університету.
травень 2021
Протягом всього місяця згідно з плану проведення туристичних походів вихідного дня під керівництвом старшого викладача Булатова С.В. було проведене: 1. Триденний похід на байдарках запорізькими плавнями. Студенти набули нових навичок та вмінь з техніки безпеки на воді і під час руху, встановлення наметів, готування їжі та ін. В ході заходу були виявленні лідери в групах. 2. Заняття зі скелелазіння: засвоєно правила скелелазіння та страховки. 3. Заходи зі спортивного орієнтування. Завдання – знайти контрольні пункти і прийти першим до фінішу. Першим трьом були видані Грамоти і призи. 4. Марафон на каяках навколо о. Хортиця за один день. Метою заходу було виявлення кандидатів на участь у змаганнях, які проводить Red BULL.
квітень 2021
22 квітня 2021 р. відбулася щорічна конференція «Тиждень науки-2021». Студенти порадували своїми доповідями на актуальні питання сьогодення. Дуже сподіваємося, що наступного року конференція відбудеться в оффлайн форматі.
22 квітня 2021 р. викладачі Цвілий С.М., Кукліна Т.С., Гурова Д.Д. взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Стратегічні імперативи розвитку господарюючих суб'єктів в умовах турбулентності». Разом із колегами з України, Болгарії, Польщі, Білорусі, Словаччини, Литви та Канади обговорювали важливі питання сьогодення та подальшого розвитку наукових досліджень.
березень 2021
З 29.03. по 09.04. 2021 р. почалося дистанційне навчання у асинхронному режимі. Використовується Система дистанційного навчання Національного університету «Запорізька політехніка» на навчальній платформі Moodle для асинхронного навчання та синхронно відбуваються лекційні та практичні заняття в Google Meet/Zoom. Нагадуємо, ідентифікатори конференцій викладачів кафедри знаходяться на сайті університету.
Лютий 2021
12 лютого вітаємо з Міжнародним днем гідів. На сьогодні робота гідів є однією з найважливіших в туризмі, саме від проведення екскурсій залежить емоційне сприйняття туристичних об’єктів.
26 лютого відбулась відкрита лекція на тему «Організації з захисту прав туристів у різних країнах світу», яку провів для студентів спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм доцент Цвілий С.М. Розглянуто питання: забезпечення прав туристів у контексті глобілізації туристичної індустрії; захист прав та інтересів туристів у Франції, Англії, США, Швеції, Польщі, Туреччині; адміністративно-управлінське та правове забезпечення процесу захисту прав туристів; переваги та недоліки захисту прав туристів на прикладах окремих країн; шляхи розвитку та функції організацій з захисту прав споживачів у світі.
січень 2021
Вперше відбувся захист магістерських робіт за акредитованою спеціальністю 241 "Готельно-ресторанна справа". Тематика захищених робіт була присвячена проблемам вдосконалення організації підприємств готельно-ресторанної галузі, методів та форм обслуговування споживачів в період пандемії, дослідженню факторів конкурентосппроможності тощо. Магістерські роботи були виконані згідно норм та вимог чинного законодавства.
грудень 2020
Шановні студенти магістратури, керівники дипломних проєктів (робіт), викладачі і студенти університету! Запрошуємо прослухати лекції Володимира Бахрушина, д.ф.-м.н., професора кафедри системного аналізу та обчислювальної математики на тему «Забезпечення академічної доброчесності учасників освітнього процесу».
Лекції проводитимуться 9 та 10 грудня 2020 року о 16:00 в онлайн-форматі. Параметри підключення: Ідентифікатор конференції: 816 0982 8017 Код доступу: 2020
листопад 2020
Шановні науково-педагогічні працівники, співробітники, студенти, випускники, стейкголдери - 19 листопада Національний університет "Запорізька політехніка" святкує своє 120-річчя! В умовах карантинних обмежень цього року святкування відбудеться дистанційно. Проте нам є чим пишатися: близько 2000 випускників щороку отримують дипломи державного зразка; заключаються договори з міжнародними організаціями щодо академічної мобільності та працевлаштування; відкриваються нові спеціальності тощо. Бажаємо усім причетним й надалі залишатися у дружніх стосунках з університетом!
жовтень 2020
8 жовтня 2020 р. викладачі кафедри (Кукліна Т.С. та Цвілий С.М.) взяли участь у роботі Webinar NAQA-Plagiat.pl Warsaw та отримали сертифікати. Переглянути вебінар можна за посиланням - https://www.youtube.com/watch?v=ZfXnXZLfpsk&t=3119s. Індивідуальна перевірка своїх робіт можлива після реєстрації на порталі - https://panel.strikeplagiarism.com/#/register#%2F%3Flang=ua. Для студентів організація роботи наведена на сайті http://library.zp.edu.ua/ в розділі: ПЕРЕВІРКА НА ПЛАГІАТ.
 Національним університетом "Запорізька політехніка" укладено Договір № 301-юр від 20.08.2020 р. про співпрацю з ТОВ «Плагіат», який передбачає вільний доступ до сервісу Strikeplagiarism.com.
Система Strikeplagiarism.com - це ІТ-інструмент, призначений для перевірки справжності текстових документів. Завданням системи є надання інформації, яка дозволяє ідентифікувати кількість запозичень в уже згадуваному тексті і їх джерелах.
вересень 2020
Привітання з нагоди святкування Дня туризму. Всіх любителів подорожей, активного відпочинку, його організаторів вітаємо з Днем туризму! Щиро бажаємо вам гарних емоцій, приємних вражень від всіх ваших подорожей, а працівникам цієї галузі хотілось б побажати успіхів та процвітання у цій нелегкій справі , адже саме завдяки вам люди отримують змогу насолодитись прекрасними світовими памятками архітектури, відпочити у найекзотичніших куточках світу та отримати море радості від проведеної відпустки. Нехай у вашому житті завжди панує злагода та нехай вас завжди переслідують лише приємні щасливі емоції. Зі святом вас дорогі туристи!!!
Академічна доброчесніть та стажування
На виконання вимог ст.59 Закону України «Про освіту», ст.60 Закону України «Про вищу освіту» та Порядком підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №800 від 21 серпня 2019 р. НПП кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу взяли участь у відкритому проекті ВУМ on-line щодо питань академічної доброчесності в університеті та отримали відповідні сертифікати.
березень 2020
УВАГА!!! КАРАНТИН
З 12 березня 2020 року по 24 квітня 2020 року в Україні запроваджений карантин, у зв'язку з чим аудиторні заняття на факультеті міжнародного туризму та економіки змінили свій формат, а викладачі та студенти максимально переведені на роботу в гнучкому та дистанційному режимі з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, забезпечуючи повноцінний освітній процес.
Карантинні заходи стали для всіх викликом, але не перешкодою для ефективного освітнього процесу, тому викладачі чотирьох кафедр факультету разом зі студентами використовують альтернативні форми й засоби для здобуття якісних теоретичних знань та практичних навичок, не порушуючи графіку освітнього процесу майбутніх фахівців спеціальностей факультету. Студенти факультету зустрічаються зі своїми викладачами не в аудиторіях університету, а в мережі Internet, застосовуючи "Систему дистанційного навчання НУ «Запорізька політехніка»"  чи будь які інші мобільні платформи навчання, інструменти відеоконференцій та спілкування у додатках та відео-чатах ZoomGoogle ClassroomViberSkypeMessengerFacebookTelegram, e-mail та інші.
Деканат, куратори академічних груп, старости постійно підтримують зв'язок зі студентами, координуючи навчання здобувачів освіти. Залашаймося і вчимося вдома.
лютий 2020
В рамках вивчення дисципліни "Інноваційні технології в готельному господарстві" здобувачі вищої освіти разом з викладачем опрацьовували практичні елементи в роботі служби з прийому та розміщення гостей на базі готелю "Інтурист". 
грудень 2019
Наукова робота кафедри постійно оновлюється та збагачується новими здобутками студентів та викладачів. Безхлібною А.П. було організовано засідання наукового гуртка  кафедри, на якому вони презентували свої наробки для підготовки Тижня науки 2020 (квітень).
Здобувачі вищої освіти 1 та 5 курсів спеціальності "Готельно-ресторанна справа" відвідали семінар, які організовував Туристичний інформаційний центр м. Запоріжжя. Зустріч присвячувалась забезпеченню якості в закладах готельного господарства. Окремим успіхом користувались спікери з ресторанного господарства.
листопад 2019
Кафедра ТГРБ та студенти всіх курсів активно прийняли участь в "Днях гостинності у Запоріжжі" в період з 21 по 24 листопада. Насичена програма заходу залучила всіх до: дводенної школи гідів, форуму рестораторів та готельєрів. «Hospitality days Zaporizhzhia 2019» означатимуть не лише корисні дискусії, зустрічі і виступи, але і можливість нагадати про цінність подорожей і туризму для нашої економіки, бізнесу, особистого відчуття світу.  
Студенти 2 курсу долучились до екскурсії на пивзавод "Карлсберг", яку організували в рамках вивчення дисципліни "Технологія ресторанної справи" викладачі Кукліна Т.С. та Прусс В.Л. Дякуємо всім присутнім та організаторам за нові знання в галузі пивоваріння.
Традиційний Ярмарок Освіти відбувся на базі виставкового центру Козак Палац. Студенти та викладачі кафедри були залучені до участі. З майбутніми абітурієнтами проходили зустрічі, студенти мали змогу поспілкуватись з потенційними роботодавцями. 
На базі лоббі-бару в готелі "Інтурист", в рамках дисципліни "Організація обслуговування туристів у готелях" старший викладач Каптюх Т.В., демонструвала практичні навички обслуговування іноземних туристів в lounge зоні. Студенти цікавились робою в барах при готелях. Заняття як завжди пройшло жваво та мало професійну спрямованість.
жовтень 2019
Кафедра в цьому році планує проводити стажування/практику для студентів спеціальностей "Туризм" та "Готельно-ресторанна справа" на базі готелей та туроператорських компаній Туреччини. Науково-педагогічні працівники, здобувачі вищої освіти протягом місяця ознайомились з діяльністю провідних готельно-ресторанних та туристичних підприємств, залучались до семінарів та тренінгів, які проводили менеджерських склад готелів Mardan Palace, Maxx Royal, Xsanadu, Consul. 
Кафедра туристичного, готельного та ресторанного бізнесу постійно проводить зустрічі з потенційними стейкхолдерами. Цього разу студенти групи МТЕ-419м (Пилипенко Д.Є., Улянченко О.В., Онищенко Ю.О.) спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» разом з професором кафедри Віндюком А.В. та доцентом Кукліною Т.С. відвідали ресторанний заклад в центрі міста «Job’s Cafe». Орешко Ю.О., яка 8 років тому закінчила «Готельно-ресторанну справу». Студенти цікавились можливістю працевлаштування за фахом в межах міста, а також якими необхідними якостями та знаннями вони повинні оволодіти. Піднімались питання конкурентоспроможності ресторанних послуг на Запорізькому ринку. 
вересень 2019
Студенти 1-5 курсу  долучились до практичних занять на базі готелю "Інтурист". Таке поєднання теоретичних та практичних занять створює у здобувачів повну картину професійноїх діяльності та є нагода поспілкуватись з потенціними роботодавцями
На початку року в рамках вдосконалення співпраці відбулась зустріч зі здобувачами, які навчаються на спеціальностях 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм з фахівцем з обслуговування туристів готелю "Інтурист" Король Оленою. Під час зустрічі вона поінформували студентів про послуги, які надає готель, ознайомила з новими технологія обслуговування туристів у готелі. Окремо було обговорено графік навчальних занять в готелі з дисципліни "Організація обслуговування туристів у готелях", "Технологія ресторанної справи", "Технологія гостинності".
Жваву реакцію присутніх викликав той факт, що майже 50 осіб здобувачів освіти з університету (спеціальностей кафедри) працювали, або й досі працюють в готелі. Університет радо надає можливість індивідуального графіку навчання таким здобувачам.
Ділова гра «Туристичний пакет». В межах вивчення дисципліни «Туроперейтинг» студенти-туризмознавці мали можливість під час виїзного практичного заняття прийняти участь у діловій грі з розробки туристичного пакету. Дякуємо партнеру TEZ TOUR Турагенція «Аврора» за сприяння.

Список наукових публікацій студентів за 2016-2020 рр.

Список наукових публікацій студентів за 2021 рр.

Список наукових публікацій студентів за 2022 рр.

Список наукових публікацій студентів за 2023 рр

Сертифікати, які отримали студенти кафедри під час неформальної освіти 

2020р.          2021р.          2022р.    2022/1р.

Академічна доброчесність

1 частина      2 частина

Сертифікати (частка), які отримали студенти кафедри під час участі в конференціях

2020-2021рр.  20222022/2рр.

Психологічна підтримка студентів

 

РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ НАУКОВИХ ГУРТКІВ ЗА 2022 р.

 

Назва гуртка,

науковий керівник

Кількість задіяних студентів

Наукові результати

Науковий гурток: «Готельно-ресторанний бізнес» д.е.н., професор Віндюк, к.е.н, доцент Кукліна  Т.С.

22

1. Міжнародна науково-практична конференція «Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства», 25 листопада 2022 р.  НУ «Запорізька політехніка», м. Запоріжжя, Україна, 2022 р.

2. Університетський конкурс найкращої студентської наукової роботи 2022/2023 н. р. Секція: Туризм.

3. Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика, ІІ Всеукр. наук-практ. конфер. мол. учених, асп. і студ., 19 травня 2022 р., м. Львів

Проблемна група: «Ресторанний бізнес» к.е.н., доцент Жилко О.В.

4

1. Міжнародна науково-практична конференція «Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства», 25 листопада 2022 р.  НУ «Запорізька політехніка», м. Запоріжжя, Україна, 2022 р.

2. Науково-практична інтернет-конференція «Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі», 2 листопада 2022 р., м. Харків, 2022 р.

3. Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика, ІІ Всеукр. наук-практ. конфер. мол. учених, асп. і студ., 19 травня 2022 р., м. Львів

Проблемна група: «Готельний бізнес» к.е.н., доцент, Журавлева С.В., ст. викладач Каптюх Т.В.

16

1. Міжнародна науково-практична конференція «Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства», 25 листопада 2022 р.  НУ «Запорізька політехніка», м. Запоріжжя, Україна, 2022р.

2. Університетський конкурс найкращої студентської наукової роботи 2022/2023 н. р. Секція: Туризм.

3. Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика, ІІ Всеукр. наук-практ. конфер. мол. учених, асп. і студ., 19 травня 2022 р., м. Львів

Науковий гурток: «Інноваційний розвиток туризму: світові досягнення та вітчизняний досвід» професор, зав. каф. Зайцева В.М., к.е.н., доцент Гресь-Євреінова С.В.

8

1. Міжнародна науково-практична конференція «Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства», 25 листопада 2022 р.  НУ «Запорізька політехніка», м. Запоріжжя, Україна, 2022 р.

2. X Міжнародна науково-практична конференція «MODERN RESEARCH IN WORLD SCIENCE», 25-27 грудня 2022 р. м. Львів, 2022р.

3. Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика, ІІ Всеукр. наук-практ. конфер. мол. учених, асп. і студ., 19 травня 2022 р., м. Львів

4. Публікація фахової статті: Агросвіт №3. 2022. С. 49–56.

5. Публікація наукової статті: Українські студії в європейському контексті: зб. наук праць : ГО «Інноваційні обрії України». м. Київ, 2022. Випуск 5. 290 с. С. 245-253. URL: http://obrii.org.ua/usec/storage/conference/zb_vol5_2022.pdf

Проблемна група: «Регіональний розвиток сталого туризму в Україні: конкурентоспроможність, менеджмент, інновації» д.е.н, професор Шелеметьєва Т.В.

7

1. Міжнародна науково-практична конференція «Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства», 25 листопада 2022 р.  НУ «Запорізька політехніка», м. Запоріжжя, Україна, 2022 р.

2. Обласний конкурс студентських наукових робіт: Обласний конкурс для обдарованої молоді у галузі науки 2022. Номінація: Державне управління та політичні науки.

3. Університетський конкурс найкращої студентської наукової роботи 2022/2023 н. р. Секція: Туризм.

4. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт. Туризм 2021/2022 н. р.

5. Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку», 28–29 жовтня 2022 р., м. Умань, 2022 р.

6. Публікація фахової статті: Держава та регіони. Серія: Економіка та підприємництво. 2022. №2. С. 51–58.

Проблемна група: «Активний туризм» ст. викладач Булатов С.В.

1

1. Міжнародна науково-практична конференція «Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства», 25 листопада 2022 р.  НУ «Запорізька політехніка», м. Запоріжжя, Україна, 2022 р.

2. Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика, ІІ Всеукр. наук-практ. конфер. мол. учених, асп. і студ., 19 травня 2022 р., м. Львів

Проблемна група: «Країнознавство» к.геогр.н., доцент Гурова Д.Д.

19

1. Міжнародна науково-практична конференція «Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства», 25 листопада 2022 р.  НУ «Запорізька політехніка», м. Запоріжжя, Україна, 2022р.

2. Університетський конкурс найкращої студентської наукової роботи 2022/2023 н. р.

Секція: Туризм.

3. International scientific innovations in human life: 13th International scientific and practical conference, July 6-8, 2022. Manchester, United Kingdom, 2022

Проблемна група: «Організація екскурсійних послуг» ст. викладач Прусс  В.Л.

1

1. Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика, ІІ Всеукр. наук-практ. конфер. мол. учених, асп. і студ., 19 травня 2022 р., м. Львів

Проблемна група: «Залучення музеїв до системи туристично-екскурсійного обслуговування в Україні та світі» к.іст.н, доцент Бєлікова М.В.

3

1. Міжнародна науково-практична конференція «Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства», 25 листопада 2022 р.  НУ «Запорізька політехніка», м. Запоріжжя, Україна, 2022 р.

Проблемна група: «Обґрунтування напрямків розвитку туристичних ресурсів України» к.е.н., доцент Бут Т.В.

16

1. Міжнародна науково-практична конференція «Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства», 25 листопада 2022 р.  НУ «Запорізька політехніка», м. Запоріжжя, Україна, 2022 р.

Проблемна група: «Організація наукових досліджень в туризмі» к.пед.н., доцент Зацепіна Н.О.

9

1. Міжнародна науково-практична конференція «Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства», 25 листопада 2022 р.  НУ «Запорізька політехніка», м. Запоріжжя, Україна, 2022р.

Проблемна група: «Маркетинг в сфері обслуговування» к.е.н., доцент Цвілий С.М.

16

1. Міжнародна науково-практична конференція «Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства», 25 листопада 2022 р.  НУ «Запорізька політехніка», м. Запоріжжя, Україна, 2022 р.

2. Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Стратегічні перспективи туристичної та готельно- ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку», 28–29 жовтня 2022 р., м. Умань, 2022 р.

3. Українські студії в європейському контексті :  Всеукр. наук.-практ. заочна конф. з міжнар. участю, 21 жовтня 2022 р., м. Київ, 2022

4. Бухгалтерський облік, контроль та аналіз в умовах конституційних змін. Всеукр. наук.-практ. конф., м. Полтава, 28 жовтня 2022 р.

5. Актуальні питання охорони праці у контексті сталого розвитку та європейської інтеграції України : ІІІ Міжнар. науково-практ. інтернет-конференції студентів та молодих науковців, Харків, 09–11 листоп. 2022 р.

6. Особливості розвитку цифрової економіки в умовах інформаційно-технологічних викликів. I Всеукраїнська науково-практична конференція, 20 жовтня 2022 р., м. Трускавець

7. Розвиток туристичної галузі та індустрії гостинності: проблеми, перспективи, конкурентоздатність IІ Міжнародна конференція здобувачів та молодих вчених, 18 листопада 2022 року, м. Дніпро

8. Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика, ІІ Всеукр. наук-практ. конфер. мол. учених, асп. і студ., 19 травня 2022 р., м. Львів

9. The latest problems of modern science and practice : The I International Scientific and Practical Conference. January 11-14, 2022, Boston, USA

Проблемна група: «Економіка та планування в туризмі та індустрії гостинності» к.е.н., доцент Корнієнко О.М., к.е.н., доцент Мамотенко Д.Ю.

13

1. Міжнародна науково-практична конференція «Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства», 25 листопада 2022 р.  НУ «Запорізька політехніка», м. Запоріжжя, Україна, 2022 р.

2. Університетський конкурс найкращої студентської наукової роботи 2022/2023 н. р.

Секція: Туризм.

3. Публікація фахової статті: Інвестиції: практика та досвід. № 22. листопад 2022 р.

 

Тематичний план роботи на 2021-2022 н.р.   2022-2023 н.р.     2023-2024 н.р.

Розклад роботи проблемних гуртків на 2023/2024 н.р.

Проблемна група: «Регіональний розвиток сталого туризму в Україні: конкурентоспроможність, менеджмент, інновації»

Теми по секції "Ресторанний бізнес"

Проблемна група «Економіка та планування в туризмі та індустрії гостинності»

Науковий гурток «Країнознавство»

Проблемна група: «Готельний бізнес»

Гурток "Активний туризм"

Проблемна група "Маркетинг в сфері обслуговування"

Проблемна група: «Залучення музеїв до системи туристично-екскурсійного обслуговування в Україні та світі»

Науковий гурток: «Готельно-ресторанний бізнес»

Проблемна група: «Організація екскурсійних послуг» 

Прізвище: Бут

Ім'я: Тетяна

По батькові: Вікторівна

 

Посада: Доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу

Участь у роботі рад і державних структур:

Науковий ступінь: Кандидат економічних наук

Прізвище: Прусс

Ім'я: Вікторія

По батькові: Леонідівна

 

Посада:старший викладач кафедри готельного, ресторанного та туристичного бізнесу

Участь у роботі рад і державних структур:

Прізвище: Каптюх

Ім'я: Тетяна

По батькові: Віталіївна

 

Посада: старший викладач кафедри туристичного, готельного  та ресторанного бізгнесу

Прізвище: Цвілий

Ім'я: Сергій

По батькові: Миколайович

 

Посада: доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу

Науковий ступінь: кандидат економічних наук (ДК№ 034189, 2006 р.)

Перелік освітніх компонентів

Туризмознавство

Готельно-ресторанна справа

Методологія і організація наукових досліджень

Методологія наукових досліджень і викладання дисциплін

Ділова іноземна мова (англійська)

професійна іноземна мова

Конкурентоспроможність та інновації в туризмі

Стратегічний менеджмент та маркетинг в готельно-ресторанній справі

Аналіз та оцінка потенціалу туристичних територій

курсова

Організація обслуговування туристів у готелях

Регіональна політика сталого розвитку туризму

Корпоративне та антикризове управління

Стратегічний менеджмент в туризмі

Інноваційні технології в готельно-ресторанному господарстві

Управління проектами в туризмі

Конкурентоспроможність та інновації в готельно-ресторанному бізнесі

Моніторинг світового ринку туристичних послуг

Науково-педагогічний практикум

Переддипломна практика

Переддипломна практика

Кваліфікаційна робота

Кваліфікаційна дипломна робота

 

Здобувачам вищої освіти за другим (магістерським) рівнем освіти необхідно до 31 серпня обрати складові за вибірковим циклом. Заяву щодо вивчення дисциплін можна завантажити в системі moodle.zp.ua або заповнити в деканаті в 385-а аудиторії.

Каталог вибіркових дисциплін.

Презентація вибіркових дисциплін 

Презентація вибіркових дисциплін 2 частина

Сторінки