Ви є тут

Головна

Прізвище: Жилко

Ім'я: Олена

По батькові: Вадимівна

 

Посада: доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу

Науковий ступінь: кандидат економічних наук

Вчене звання: доцент

ORCID ID: 0000-0002-5240-8003

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?hl=uk&user=grYLU0kAAAAJ&view_op=list_works&gmla=AJsN-F4pvZx5Go1g7Qy2yvuL26IcNGl41fUdx5uGURv8PZR8pi5T2UP4JzJmWl-5pInTANDx0xm1_Z2gts6NgkWahGs_eakWYKYhD4E_0pwEfUGHJ-ic-Q_rVbEcGxyrZem-zAnUN8Lm

Освіта: вища

 

  • Дніпропетровський національний університет, 2001, дипломом з відзнакою, спеціальність за дипломом –  «Економіка підприємства», , кваліфікація за дипломом – «Економіст»
  • Запорізький національний технічний університет, 2017р., диплом спеціаліста за спеціальністю "Туризмознавство"
  • Національний університет "Запорізька політехніка", 2021, диплом з відзнакою, спеціальність за дипломом - "Готельно-ресторанна справа", кваліфікація за дипломом - "Професіонал в галузі з готельно-ресторанної справи".
 

Дисертації:

  • Кандидатська дисертація зі спеціальності – 080601 «Економіка, організація і управління підприємства»:
    «Організаційно - економічний механізм управління податковими зобов’язаннями підприємств», рік захисту – 2007 р, Донецький національний університет

Наукові інтереси:

  • ·Сучасний стан страхового ринку України.
  •  Економічний розвиток підприємництва у сфері туризму

Дисципліни, які викладає:

  • Технологія туристичної діяльності
  • Основи страхування

Основні наукові роботи (публікації):

Монографії

1.  Колектив авторів; за заг. ред. Проф. В.М. Зайцевої. Туристична галузь України в період євроінтеграції: теоретичний аспект: монографія, Запоріжжя: НУ “Запорізька політехніка”, 2021. – 183 с.

2.                     Zhilko O. Socio-economic aspects of stuff`s innovative development and training in service enterprises: world and domestic experience. Digital transformation of society: theoretical and applied approaches : monography / D. Vasylychev, S. Tsviliy, O. Zhilko. Part 2.5. Monography 46, University of Technology, Katowice, Poland, 2021. 661 p. P. 315-326.

Статті у фахових виданнях

1.       Камушков О.С., Ткач В.О., Язіна В.А., Жилко О.В. Культура сервісу: дефініція поняття, основні структурні складові сервісу та аналіз його ролі в індустрії гостинності. Актуальні проблеми інноваційної економіки. – Тернопіль. – 2021. - № 2. – С. 12-17.

2.       Кукліна Т.С., Цвілий С.М., Жилко О.В. Особливості формування харчових традицій українського народу з радянських часів. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі : науковий журнал. Вип. 4/2022. Львів : Вид-во Львівського торгов.-економ. ун-ту; Одеса : ВД «Гельветика» 2022. 44 с. C. 14-20.

Тези доповідей конференцій

1.     Жилко О.В. Дослідження розвитку туризму в Україні в умовах кризи. Тиждень науки – 2019: матеріали щорічної наук.-практ. конф. викладачів, науковців, молодих учених, аспірантів, студентів, 15–19 квітня 2019 р. [Електронний ресурс] / Редкол.: В. В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2019. – 34 С.

2.     Жилко О.В. Проблеми страхового захисту в індустрії туризму. Тиждень науки-2020: матеріали щорічної наук.-практ. конф. викладачів, науковців, молодих учених, аспірантів, студентів, 13–17 квітня 2020 р. [Електронний ресурс] / Редкол. : В. В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2020. – С.62-64

3.     Жилко О.В., Прусс Л.В. Проблема плинності кадрів в індустрії гостинності. Міжнародна науково-практична конференція «Стратегічні пріоритети трансформації економіки в умовах цифровізації». -  29-30 жовтня 2019 р м. Запоріжжя, ЗНТУ.

4.     Жилко О.В. Проблеми та перспективи формування єдиного страхового ринку країн ЄС. Тиждень науки -2021: матеріали щорічної наук.-практ. конф. викладачів, науковців, молодих учених, аспірантів, студентів, Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2021. – С. 31-32

Є членом "Асоціації гостинності" з 2021 р.

Підвищення кваліфікації:

Туристична компанія «TURAL C EOOD» (Republic of Bulgaria): «Сучасні методи та тренди організації управління підприємствами готельно-ресторанного бізнесу: Європейський досвід (на прикладі мережі HVD Болгарія)». Міжнародне стажування. Сертифікат № 199/05.03.2022 (2022 р.). Обсяг - 180 годин (6 ECTS)

 

Відзнаки та нагороди:

 

Рік початку діяльності в університеті: 2008.

Мови спілкування: українська, російська, англійська (середній рівень).

Контакти:

адреса: вул. Жуковського, 64, м. Запоріжжя, Україна, 69063
аудиторія (кабінет): 386
тел.: +380(61)769-84-03
e-mail: e0675604888@gmail.com
URL: https://moodle.zp.edu.ua/user/profile.php?id=980